lesena-okna

Povprašajte nas za popolnoma BREZPLAČNO in NEOBVEZUJOČO ponudbo za lesena okna po vaši meri!

lesena-okna-cenik

  V svoj dom povabite naravo

  Čeprav lesena okna tako radi povezujemo s tradicijo in klasično gradnjo, pa se zdi, da še nikoli niso bila tako priljubljena kot danes. Gre namreč za okna, ki so zelo primerna tako za moderne novogradnje kot obnovljene objekte, ki stremijo k energetski učinkovitosti oziroma nizki porabi energije. To pa je v današnjem času vse bolj pomembno. Lahko bi rekli, da so lesena okna in vrata nujni element bolj trajnostnega načina življenja, zato ni nič nenavadnega, da se zanje kljub dostopnosti drugih materialov ponovno odloča vse več uporabnikov. Preverimo, kaj vse je tisto, kar bo prepričalo tudi vas. Če vas zanimajo lesena okna, cena ne bi smela predstavljati težave, saj se zaradi splošne kvalitete in odličnih lastnosti materiala vaša investicija kaj hitro povrne.

  Klasično leseno okno za nove čase

  Materiali, ki upoštevajo naravne zakonitosti in okolju ne škodujejo, so materiali prihodnosti. Brez skrbi mednje spada tudi les, ki je v človekovi uporabi dobesedno že od nekdaj, v zadnjih desetletjih pa ponovno pridobiva na svoji veljavi, saj je človek vendarle prepoznal, da boljšega materiala za okna in vrata preprosto ni. Če kupujete okna, lesena zagotovo so najboljša možnost, saj skupaj z njimi dobite še izjemno prijetno bivalno udobje, vrhunsko mikroklimo, brezčasno lepoto, toplino, eleganco in občutek domačnosti v enem samem izdelku. Če vas zanima cenik lesenih oken, vam ga z veseljem posredujemo, naj pa pri tem omenimo še možnost koriščenja nepovratnih sredstev, ki jih lahko dobite, če se odločite za kvalitetna lesena okna. In katere so tiste najpomembnejše prednosti, ki jih imajo lesena okna in vrata?

  Lesena okna na vrtcu v Ribnici

  Naravni material

  Les je že dolga tisočletja pomemben spremljevalec človeka. Kot material, ki ga s pridom uporabljamo za gradnjo, se odlično obnese še danes. S to prednostjo, da je človek z napredkom tehnologije in novimi znanji dosegel, da imajo leseni izdelki daljšo življenjsko dobo kot kdaj koli. Vendarle je treba vedeti, da gre za popolnoma naravni material, ki se seveda odziva na vplive iz okolje. Leseno okno torej diha in živi skupaj z vami, kar daje bivanju za lesenimi okni prav poseben čas. In ni lepšega občutka kot imeti kos narave v svojem domu – ne glede na to, ali živite na podeželju ali pa v mestnem središču. Lesena okna in vrata se bodo povsod obnesla naravnost odlično.

  Vrhunska kakovost bivanja

  Če vas zanimajo lesena okna (cenik s podrobnimi opredelitvami vam lahko pošljemo), nikakor ne smete izpustiti dejstva, da si boste z njimi zagotovili nek povsem nov nivo bivanja. Ker so lesena okna in vrata izdelana iz naravnega materiala, se vam bodo približala kot noben drug material. Skupaj z vami bodo dihala, vam vzbujala občutke topline in domačnosti ter skrbela za vaše splošno dobro počutje. Da, narava je tista, h kateri se v zadnjih časih tako radi vračamo in skrbno izbrano leseno okno bo poskrbelo, da je boste nekaj dobili tudi v svoj dom.

  Trajnostna rešitev

  Prav zaradi svojih lastnosti (organski material) so izdelki iz lesa trajnostni. To pomeni, da so okolju prijazni. Les je namreč popolnoma naravna surovina, ki se ves čas obnavlja, lesene izdelke pa je moč obnavljati oziroma jih reciklirati, kar pomeni, da jih ni treba odvreči na deponijo. Poleg vsega tega imajo okna – lesena – zahvaljujoč obdelavi res dolgo življenjsko dobo, kar pomeni, da jih boste kupili za več desetletij, zaradi vse manjše porabe energije pri proizvodnji teh izdelkov pa se boste prav tako v velikem loku izognili škodljivemu vplivu na okolje. Cena lesenih oken zaradi vsega naštetega seveda ne more biti najnižja, a vedeti morate, da boljšega izdelka, ki bo z vami bival res dolgo, ne bi mogli kupiti.

  Minimalno vzdrževanje in dolga življenjska doba

  Les je že sam po sebi zelo trden in stabilen material. Zahvaljujoč naprednemu znanju, sodobnim tehnologijam in kvalitetnih tehnikam obdelave pa so lesena okna še bolj dodelana in bodo zdržala še dlje. To pomeni, da so ustvarjena za res dolgo bivanje ne glede na to, kam jih vgrajujete. Zaradi specifične obdelave zahtevajo le minimalno vzdrževanje, ki ne vsebuje ne brušenja ne barvanja, kot smo to bili vajeni pri klasičnih lesenih oknih. Za kvalitetno vzdrževanje je seveda dobro, da lesena okna in vrata enkrat letno dobro pregledate in morda s primernim negovalnim sredstvom še pravi čas sanirate kakšne mikro poškodbe, sicer pa okna zgolj obrišete z vlažno krpo in spet bodo sijoča kot nekoč. Postopek osvežitve površine lesenega okna je preprost in hiter, seveda pa se lahko za dodatne nasvete kadar koli obrnete tudi na naše strokovnjake. Cena lesenih oken je, če poleg vseh prednosti upoštevate tudi dejstvo o minimalnem vzdrževanju, res dostopna. Vedeti morate, da okna kvalitetno zaščitijo že med samo izdelavo, kar jim prinese znatno daljšo življenjsko dobo, ostale pozitivne lastnosti oken pa le še poudarijo. Zmagovalna kombinacija!

  Izolativnost

  Težko boste našli okna, ki bodo bolje izolativna kot lesena. Leseno okno, ki je skrbno izdelano in primerno obdelano, je izredno toplotno izolativno, še bolje pa se takšno okno obnese ob primerni izbiri zasteklitve, profilov in drugih sestavnih delov, ki le še poudarijo pozitivne lastnosti lesa. Poleg odlične toplotne izolativnosti in s tem nizke toplotne prehodnosti so takšna okna (lesena) človeku zelo prijazna tudi zato, ker zaradi svoje sestave uravnavajo vlago v prostoru. Nič nenavadnega torej, da se za lesenimi okni počutimo živo, udobno in sproščeno. Da o pametnem izkoristku energije sploh ne govorimo – zaradi odlične izolativnosti boste namreč za ogrevanje in hlajenje notranjih prostorov porabili znatno manj energije kot sicer.

  Kaj pa požarna varnost?

  Verjeli ali ne, okna (lesena) so izjemno odporna tudi v primeru požara. Les je celo v primerjavi z betonom boljša izbira, kadar se sprašujete, kateri material se bolje odziva na ognjene zublje. Če se že zgodi požar, se na površini lesenega okna ustvari sloj iz oglja, ki v bistvu poveča odpornost materiala oziroma sredice samega okna. Ta plast tako preprečuje, da bi leseni del še naprej izgoreval, posledično pa so ta okna dlje časa trdna in v primeru rušenja stavbe zdržijo večje obremenitve kot beton. To je torej le še en razlog več, da izberete lesena okna, ki bi jih zlahka lahko poimenovali tudi okna prihodnosti.

  Cenik lesenih oken – izkoristite nepovratna sredstva

  Če vas zanimajo lesena okna (cenik s podrobnimi opredelitvami vam lahko pošljemo), nikakor ne smete izpustiti dejstva, da si boste z njimi zagotovili nek povsem nov nivo bivanja. Ker so lesena okna in vrata izdelana iz naravnega materiala, se vam bodo približala kot noben drug material. Skupaj z vami bodo dihala, vam vzbujala občutke topline in domačnosti ter skrbela za vaše splošno dobro počutje. Da, narava je tista, h kateri se v zadnjih časih tako radi vračamo in skrbno izbrano leseno okno bo poskrbelo, da je boste nekaj dobili tudi v svoj dom.

  Drsna lesena okna

  Zakaj izbrati naše podjetje?

  Ves čas se trudimo, da svojim strankam ponudimo le najboljše. Kajti le zadovoljna stranka je najboljša stranka. Zato imamo za vas na voljo vrhunska lesena okna podjetja Inles, ki spada med vodilne slovenske proizvajalce stavbnega pohištva in je dobro znano tudi v tujini. Njihove izdelke odlikujejo vrhunska kakovost, v katero je vpeto vse najnovejše znanje, in dolgoletne izkušnje, ki so pomemben temelj za naprej.

  Poleg same prodaje vam lesena okna in vrata tudi namestimo, tako da boste pri nas res dobili vse na enem mestu: kvalitetne izdelke ter strokovne storitve. Menjavo obstoječih oken in vrat oziroma vgradnjo novih vam uredimo hitro in profesionalno. Poleg boste dobili tudi strokovno svetovanje o vzdrževanju in splošnem ravnanju z lesenimi okni.

  Vprašanja in odgovori

  Pripravili smo še nekaj najpogostejših vprašanj, ki si jih o lesenih oknih zastavljajo naše stranke, in odgovorov nanje.

  Kakšne so zahteve za pridobitev subvencije za lesena okna?

  Pri pridobivanju nepovratnih sredstev za tovrstno stavbno pohištvo je pomembna zlasti toplotna prehodnost. Če je ta nizka, bo preprečila uhajanje toplote iz vašega doma, s tem pa boste prihranili pri sami energiji in stroških zanjo. Naša okna zahtevo pristojne institucije o toplotni prehodnosti (Uw = 1,1 Wm2K in manj) izpolnjujejo brez težav.

  Kakšna okna (lesena) so mi na voljo?

  Ker se zavedamo, da vsaka vrsta lesa ne odgovarja vsakomur, vam nudimo pestro izbiro lesenih oken. Tako so vam na voljo okna iz smreke, macesna, bora, hrasta, merantija in seveda modificiranega smrekovega lesa. Za vsakega so bo našlo nekaj.

  Zanimajo me lesena okna in vrata. Cena se kmalu povrne?

  Morda se vam zdi, da je investicija v kvalitetna okna velika. Če upoštevate vse prednosti lesenih oken, pa boste kmalu videli, da se vam bo vloženi denar kaj kmalu povrnil. Ne samo zaradi vseh pozitivnih lastnosti lesa, temveč tudi konkretno – posledično boste za energijo porabili manj stroškov, hkrati pa boste z lesenimi okni zadovoljni še dolga desetletja.

  Vrh