Kasetna tenda

S senčili ustvarite svoj mali raj na prostem

Ne glede na to, ali smo sredi vročega poletja ali pa v pusti zimi, v vseh letnih časih se marsikje na prostem pokaže potreba po zastiranju, senčenju in ureditvi prijetnejšega okolja. Sonce, dež, sneg in veter so dejavniki, ki lahko hitro pokvarijo druženje na prostem, s pametno izbiro senčil pa se temu lahko hitro izognemo. Tende in markize se vsakič znova izkažejo za odlične rešitve – tudi takrat, ko si zaželite le nekaj minut miru v senci svojega vrta.

Kakšna je razlika med tendami in markizami?

Na splošni bi lahko rekli, da sta obe vrsti senčil primerni za zunanjo uporabo, torej pred vhodom v hišo, na vrtu, ob gospodarskem objektu, pred kletjo, gostinskim objektom in še kje. S tendami in markizami lahko učinkovito senčite in zaščitite tudi svoje balkone in terase, seveda pa boste svojo izbiro prilagodili zlasti razmeram, ki jih imate. Tende so v bistvu senčila z vzmetnimi rokami in cevjo, na kateri je navito platno. Lahko so klasične, kasetne in polkasetne. Markize pa so v osnovi zelo podobne tendam, le da imajo pregibno ostrešje oziroma lomljeno obliko, ki se za zelo učinkovito izkaže ob prostorskih omejitvah. Preverite vse prednosti tend in markiz ter olajšajte svojo odločitev o nakupu.

Kasetne tende
Kasetna tenda

Na voljo več izvedb

V svoji ponudbi imamo različne izvedbe tend in markiz. Pri tendah lahko izbirate med klasično in kasetno različico. Pri slednji sta tako konstrukcija kot navijalna cev s tkanino ob neuporabi elegantno skriti v kaseto, kar življenjsko dobo tende še podaljša. Kadar ste omejeni s prostorom in ravna tenda želenega mesta ne bi mogla učinkovito senčiti, pa boste posegli po markizi, ki vam bo s svojo lomljeno obliko več kot ustregla.

Estetska nota

Da, estetika je pomembna! In s premišljeno izbiro senčila lahko svojemu domu dodate pridihe romantike, eksotike ali česa tretjega. Tedna ali markiza lahko poskrbi, da bo vaša hiša že na daleč vidna, lahko pa se tako elegantno zlije s svojo okolico, da se sosedje kar ne bodo mogli načuditi.

Bogata izbira materialov in vzorcev za vse okuse

Ker se zavedamo, da ima glavno in zadnjo besedo naša stranka, imamo v ponudbi tkanine iz različnih materialov in vzorce, ki bodo očarali še tako zahtevnega uporabnika. Na voljo so akrilna platna s poudarjeno ultravijolično zaščito, samočistilne poliester tkanine in PVC-tkanine za še boljši pretok svetlobe. Izbrani materiali so zelo kvalitetni, odporni na različne vremenske vplive, odlikujejo pa jih tudi različne možnosti barv in vzorcev svetovno priznanega proizvajalca Sattler. Tako lahko izberete točno takšno, ki odgovarja vam in vašemu domu – lahko se odlično prilega pročelju hiše ali pa se elegantno zlije v okolje pisanega vrta.

Izdelke tudi montiramo

Poleg samih izdelkov, ki so res kvalitetni in plod dolgoletnega razvoja ter najnovejših znanj, vam nudimo tudi storitev montaže. Izdelke namestimo hitro in brez zapletov, pri tem pa poskrbimo za vso potrebno strokovnost. Naši usposobljeni sodelavci vam bodo z veseljem pomagali – tako pri svetovanju oziroma odločanju o nakupu kot v nadaljnjem postopku. Zaupajte nam in si zagotovite prijetno senco ter na ta način ustvarite svoj popoln kotiček na prostem za sprostitev ali druženje.

Različne barve ohišja

Poleg standardnih barv (bela, bež, antracit in srebrna), ki so vam na voljo ves čas, lahko vaše senčilo, pa naj bo to tenda ali markiza, pobarvamo v želeno barvo, ki si jo izberete na RAL-barvni lestvici. Na ta način lahko poskrbite za res unikaten izdelek, ki bo pritegnil poglede ali povečal estetsko vrednost vašega doma.

7-letna garancija!

Ker smo tako zelo prepričani v kvaliteto naših izdelkov in tudi storitev, vam na vse tende in markize nudimo 7-letno garancijo. Zaupajte našim izkušnjam, ki temeljijo na 65 letih tradicije, in si zagotovite najbolje senčilo za svoje potrebe. Kontaktirajte nas, z veseljem vam nudimo vso pomoč.

Najboljši partner pri izbiri senčil

Da boste na prostem, pa naj bo to v okolici vašega doma, ob počitniški hišici ali gostinskem lokalu, ustvarili res najboljše pogoje za bivanje v prijetni senci, se obrnite na nas. Pomagali vam bomo tako pri izbiri izdelka kot njegovi namestitvi, podali pa vam bomo tudi koristne nasvete za uporabo, saj želimo, da bi vam vsak izdelek služil res dolgo. Naše delo temelji na bogatih izkušnjah, strokovnemu pristopu in naprednih znanjih. Z vsem tem vam lahko priskočimo na pomoč ne glede na to, katero vrsto stavbnega pohištva si boste zaželeli. Prepričali se boste, da smo najboljši partner pri izbiri senčil, saj vam bomo svetovali tako, da boste na koncu res zadovoljni. Naše tende in markize bodo okolico vašega doma ali katerega koli drugega objekta spremenile v prijetno senčno okolje, v katerem boste lahko uživali vse dni v letu.

Markize

Vprašanja in odgovori

Pripravili smo še nekaj najpogostejših vprašanj, ki si jih o tendah in markizah zastavljajo naše stranke, ter odgovorov nanje.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Kaj je treba upoštevati ob nakupu tende ali markize?

Zlasti je dobro vedeti, kje bo izbrano senčilo nameščeno. Terasa in balkon sta nekaj drugega kot odprto dvorišče, seveda pa so pri nakupu pomembne tudi dimenzije izdelka - njegova širina, dolžina izvlečne tkanine … Ne pozabite na nosilnost objekta, kamor bo senčilo nameščeno, saj mora biti trdno in stabilno. Močan veter in druge vremenske neprilike lahko ob nestabilnosti povzročijo pravi kaos.

Kolikšna je življenjska doba tend in markiz?

Najprej je treba vedeti, da bo vsak izdelek ob primernem rokovanju zdržal dlje. Če boste senčilo pravilno vzdrževali in z njim ravnali pazljivo, lahko pričakujete, da bo z vami več let, tudi deset in morda še več. K njeni življenjski dobi lahko nekaj pripomorete tudi tako, da senčilo ob neuporabi zvijete oziroma pospravite, prav tako naj ne bo zvito, kadar je mokro oziroma vlažno. Če se približuje nevihta, tendo ali markizo pospravite, prav tako je ni priporočljivo uporabljati v bližini žara ali letne kuhinje – zaradi toplote, ki jo priprava hrane oddaja.

Kako se tende in markize vzdržuje?

Za čiščenje tend in markiz ne uporabljajte agresivnih čistil, temveč jih negujte zgolj z vlažno krpo, morda namočeno v mešanico vode ter blagega čistila, če ga že želite uporabljati. Redno pregledujte tudi konstrukcijo, jo po potrebi čistite ter občasno poskrbite za nemoteno delovanje okovja in drugih delov. Elemente konstrukcije lahko občasno tudi prebarvate, če se pokažejo znaki obrabe, prav tako redno sanirajte morebitne luknje v tkanini, če bi se te pojavile.

Vrh