Senčila

Kvalitetno senčenje vaš dom spremeni v oazo udobja

Okna so tista, ki omogočajo, da v vašem domu posije sonce, hkrati pa tudi tista, ki ustvarijo pogled navzven. Imajo mnogo funkcij, a oknom brez skrbno izbranih senčil, ki vam omogočajo nekoliko več zasebnosti, zagotovo nekaj manjka. Dandanes so senčila torej obvezna in jih poznamo že toliko vrst, da boste v množici izdelkov tudi vi zagotovo našli pravega zase. Če si želite dom, v katerem se boste počutili udobno in varno, vam je na voljo pestra izbira najrazličnejših senčil, ki pa seveda niso primerna le za stanovanjske objekte, ampak tudi poslovne ter gospodarske zgradbe in tudi za zunanje prostore. Vsako senčilo je namreč izdelano z določenim namenom.

Vrste senčil za vse potrebe in okuse

Ker se zavedamo, da so potrebe različne in da ima vsak objekt tudi nekoliko drugačne razmere, smo v ponudbo vključili številne vrste senčil, ki bodo vaš dom ali kateri koli drugi objekt spremenili v pravo oazo dobrega počutja. Ne le, da senčila zatemnijo vaše notranje prostore, ampak jih še dodatno toplotno in zvočno izolirajo, notranjost zavarujejo pred radovednimi pogledi od zunaj, odvračajo nepridiprave in so, če jih izberete premišljeno, lahko prava estetska popestritev vašega doma.

Pri nas lahko izbirate med številnimi vrsti senčil (v grobem jih delimo na zunanja in notranja), pri sami izbiri pa boste dobili celoten paket – pametne nasvete, ki vam bodo olajšali odločitev o nakupu, v nekaterih primerih garancijo na izdelke, montažo in svetovanje, kako izbrana senčila vzdrževati, da vam bodo dobro služila kar najdlje. A najprej preverimo, kaj vse obsega naša bogata ponudba. Ne bo vas razočarala!

Žaluzije

Žaluzije

Senčilo, ki učinkovito zastira svetlobo, so žaluzije. Pri nas so vam dostopne tako zunanje kot notranje, med njima pa je seveda kar nekaj razlik. Zunanje žaluzije notranje prostore dobro zaščitijo tudi pred vročino iz zunanjosti, v notranjosti pa ustvarijo prijetno mehko svetlobo. Odlikuje jih visoka kakovost, dobro so odporne na različne vremenske vplive in lahko zunanjost vašega doma lepo estetsko zaokrožijo. Notranje žaluzije pa spadajo med zelo pogoste oblike senčenja, saj nudijo številne prednosti: preprosta vgradnja, fleksibilnost, estetska zatemnitev, možnosti reguliranja svetlobe, dekorativni element … Žaluzije so zaradi vsega naštetega v naših domovih res pogosta senčila.

Screen rolo

Screen rolo

Screen rolo senčila so namenjena tako notranji kot zunanji uporabi. Znana so kot dober toplotni izolator, ki preprečuje bleščanje v notranjih prostorih, delujejo pa tudi kot komarniki. Tudi z estetskega vidika so lahko zanimiva popestritev vašega doma. In ravno zato smo vam pripravili številne možnosti, med katerimi lahko izbirate: različne barve in vzorci tkanine, različne zatemnitve, možnost izbire omaric (podometne, vidne) in samih sistemov … S pomočjo tako pestre izbire si boste z lahkoto zagotovili točno takšen izdelek, kot ga potrebujete. Pri tem vam seveda lahko pomagamo – stopite v stik z nami in skupaj bomo našli najboljšo rešitev!

Rolete

Rolete

Pri roletah lahko izbirate med več vrstami – nadokenske, podometne in zunanje vidne. Vsaka od njih se po nečem razlikuje. Nadokenske so dober izolator, saj je omarica nameščena na notranji strani okna, medtem ko se zunanje vidne pritrdijo na zunanjo stran okenskega okvirja. Podometne pa so lepo skrite pod fasado in jih niti ne opazite. Rolete so sicer zelo učinkovite pri odvračanju vročine in svetlobe, kar pomeni, da so tudi dober izolator (tako toplotni kot zvočni). Njihova dodatna prednost je tudi večja varnost v primeru nepridipravov, ki pogosto vlamljajo skozi okna. Rolete nudijo več možnosti upravljanja, različne barve, možnost vgradnje komarnika …

Plise senčila

Plise senčila

Če želite v svoj dom vnesti zanimiv estetski dodatek, ki hkrati poskrbi za učinkovito zastiranje steklenih površin, je plise zagotovo dobra izbira. Namesti se ga neposredno na okensko krilo in omogoča res preprosto upravljanje. Izbira plisejev je res velika, tako da boste zagotovo našli takšna, ki se odlično vklapljajo v vaš dom. Na voljo imate številne barve in vzorce, s čimer lahko poskrbite tako za dodatno toplino ali pa eleganco, poleg tega pa se pliseji dobijo tudi v različnih velikosti in, kar je zelo pomembno, tudi oblikah po vaši želji. Okrogla, trikotna, vrtljiva okna niso več nobena težava, naši pliseji zakrijejo vse, tudi zelo velike steklene površine!

Aluminijasta polkna

Polkna

Tradicionalna polkna so vedno v modi – ne glede na to, ali imate starejši objekt ali pa novogradnjo. Zaradi svojega videza so lahko čudovita dekoracija zunanjosti vašega doma, spadajo pa med senčila, ki so zaradi svoje sestave in samih materialov učinkovit izolator ter trdna zaščita tako pred vremenskimi vplivi kot morebitnimi nepovabljenimi gosti. V naši ponudbi boste našli tako lesena kot aluminijasta polkna, tako da imate res pestro izbiro. V vsakem primeru boste s polkni na oknih zagotovo nekaj posebnega. Z lesenimi boste pričarali toplino in v svoj dom povabili naravo, aluminijasta pa so za uporabo izredno praktična in zelo odporna na okoljske dejavnike.

Markize

Tende in markize

Ko se pojavi potreba po senčenju zunanjih površin, kot so balkoni, terase, vrtovi, dvorišča, se za odlične pomočnike izkažejo tende in markize. Razlika med njimi pa v tem, da imajo markize pregibno streho (za primere pomanjkanja prostora), tende pa so klasična senčila z rokami na vzmet in nosilno cevjo, kamor je navito kvalitetno platno. Ne glede na vaše želje boste dobili izdelek, ki ga sestavljajo vrhunski materiali z dolgo življenjsko dobo. Tako vam bodo tende in markize, ki so dobavljive v več različicah in barvnih kombinacijah, vse dni v letu omogočale senco, poleg tega pa ne smemo zanemariti njihovega estetskega pomena, ki lahko okolico vašega doma občutno polepša.

Obrnite se na nas - za izdelke jamčimo

Naše podjetje slovi po svojih dolgoletnih, kar 65-letnih izkušnjah, ki so podprte s strokovnostjo in vrhunskim znanjem. Tega seveda nenehno izpopolnjujemo, saj sledimo trendom tako na področju razvoja novih tehnologij kot materialov, hkrati pa imamo dober posluh za celostne arhitekturne rešitve. Prepričani smo, da smo odličen partner pri izbiri senčil, saj vam nudimo celoten paket – kvalitetne izdelke, ki so ustvarjeni posebej za vas, vrhunsko svetovanje, garancijo, montažo izdelkov in celovito podporo v vseh trenutkih. Stopite v stik z nami in videli boste, da smo odzivni, pripravljeni prisluhniti in seveda pripravljeni izpolniti še tako nenavadne želje. Zavedamo se namreč, da je najboljša stranka zadovoljna stranka. In da dober glas seže v deveto vas.

Vprašanja in odgovori

Pripravili smo še nekaj najpogostejših vprašanj, ki si jih o različnih senčilih zastavljajo naše stranke, ter odgovorov nanje.

Katera senčila so najboljši toplotni izolator?

Med dobre toplotne izolatorje štejemo rolete in zunanje žaluzije, ki se učinkovito spopadajo z močnimi sončnimi žarki, hkrati pa preprečujejo uhajanje toplote navzven. S takšnimi senčili boste svojemu domu dodali nekaj energetske učinkovitosti in zmanjšali stroške za energijo.

Ali lahko dobim točno takšno senčilo, kot si ga želim?

Lahko. Naša ponudba obsega res veliko različic, v bistvu si lahko kar sami sestavite točno takšno senčilo, kot vam odgovarja. Barvni nabor je ogromen, prav tako lahko izbirate med različnimi kombinacijami vgradnje in sistemov upravljanja, tako da vam lahko pripravilo senčilo, ki je izdelano posebej za vas.

Kje dobim res kvalitetna senčila po dostopnih cenah?

Obrnite se na nas, z veseljem vam bomo predstavili dodatne prednosti posameznih senčil, poleg tega pa vam bomo tudi svetovali o sami izbiri. Stopite v stik z nami in naši izkušeni strokovnjaki vam bodo na voljo.

Vrh