Aluminijasta polkna

Kvalitetno senčenje s pridihom tradicije

Med senčili, ki se vedno znova vrnejo v modo, so polkna – tradicionalno so bila že od nekdaj lesena, v zadnjem času pa se dobijo tudi v aluminijasti različici. Polknom pripisujemo več vlog, ki se odražajo v tem, da notranje prostore kvalitetno zatemnijo, zaščitijo in tako toplotno kot zvočno izolirajo, hkrati pa so lahko tudi pomemben dodatek k celostnem videzu vašega doma. Zagotovo ste že kje videli povsem običajno hišo, ki je s pomočjo polken postala naravnost pravljični dom.

Lesena ali aluminijasta?

V ponudbi imamo tako klasična lesena kot sodobnejša aluminijasta polkna, prav vsa pa so izdelana skrbno, natančno in z največjim možnim posluhom za uporabnike. Z izbiro lesenih polken boste v svoj dom povabili pristno naravo, skupaj z njimi boste zadihali in se uspešno zaščitili tako pred radovednimi pogledi kot močnimi sočnimi žarki in drugimi vremenskimi vplivi. Seveda tudi aluminijasta različica nudi vso potrebno zaščito, poleg tega pa je praktična tako za uporabo kot vzdrževanje, saj je lahka in odporna na zunanje vpliva. Še več o prednostih naših polken pa si lahko preberete v nadaljevanju. Ne glede na to, kako se boste odločili (lesena ali aluminijasta), smo prepričani, da boste z njimi več kot zadovoljni še dolga leta.

Polkna rumene barve
Polkna v rumeni barvi

Popolna zatemnitev

Med lastnostmi polken, ki jih je treba poudariti, zagotovo prevlada možnost popolne zatemnitve notranjih prostorov. Polkna so namreč pogosto izdelana tako, da omogočajo gibljivost lamel, s tem pa znatno povečajo možnosti želene stopnje zatemnitve notranjih prostorov. Če bi radi sredi dneva popolnoma zatemnili svojo spalnico, s tem ne boste več imeli težav, prav tako se boste za vedno rešili morebitnih radovednih pogledov mimoidočih.

Izolativnost

Les slovi kot material, ki omogoča odlično toplotno izolacijo, poleg tega pa tudi uravnava vlago okoli sebe, saj ves čas diha. S polkni boste tako preprečili, da bi se vaš dom v vročih poletnih dneh pregrel, vaša bivalna klima pa bo tako postala še prijetnejša. Les se na soncu ne segreje in bo v okolico oddajal manj toplote, prav tako se ne meni preveč za hitre temperaturne spremembe. Še posebej ne v časih, ko so lesena polkna že med samo obdelavo ustrezno zaščitena. Aluminij pa s svoje površine že v osnovi odbija sončne žarke, zato je prav tako primeren za izbiro polken. Z njihovo pomočjo boste v svojem domu ustvarili res prijetno klimo, v kateri boste uživali vse dni v letu.

Varnost in zaščita

Zaradi samega načina izdelave polknom pripisujemo visoko zmožnost zaščite pred različnimi vremenskimi vplivi. Ne le sonce, tudi dež, sneg, toča ter močan veter bodo z njihovo pomočjo ostali tam, kjer tudi spadajo – zunaj. Da ne govorimo o tem, kako pomembno protivlomno funkcijo imajo, kar je le še en razlog več, da se odločite zanje – ne glede na to, ali prisegate na les ali pa na aluminij.

Dekorativna funkcija

Skrbno izbrana polkna lahko predstavljajo res vrhunski estetski element posameznega objekta. Mimoidoči polken zagotovo ne bodo spregledali, prav tako lahko njihovo izbiro dobro prilagodite zunanjemu videzu hiše, saj so vam na voljo številne možnosti tako glede barv kot same izvedbe. Pri tem se seveda odločate, ali želite s polkni izstopati ali pa jih skoraj do potankosti zliti s fasado.

Pester nabor izdelkov

Poleg tega, da vam nudimo tako lesena kot aluminijasta polkna, lahko vašim željam še dodatno prisluhnemo. Na primer z izbiro vrste lesa, pa seveda s tem, ali želite imeti bolj fiksno ali premično različico. Lamele so lahko tako gibljive kot fiksne, na voljo imamo tudi tako imenovana polne različice, ki so ustvarjene iz polnih plošč ter omogočajo res popolno zatemnitev. Po svojem okusu lahko izberete tudi barvo oken, tako da ste lahko prepričani, da bomo ugodili vašim željam. Skupaj z nami lahko ustvarite točno takšen dom, kot si ga želite in zaslužite.

Naša polkna za vaše udobje

Ker želimo svojim strankam nuditi le najboljše izdelke in storitve, smo za vas pripravili pestro ponudbo kvalitetnih polken – tako lesenih kot aluminijastih v različnih izvedbah in barvah. Z našo pomočjo boste izbrali najboljša, takšna, ki se bodo vašemu domu lepo podala in ga naredila še bolj udobnega ter prijetnega. Pri našem delu nas vodijo strokovnost, profesionalnost, korekten odnos do strank, vse skupaj pa podpiramo z najnovejšimi znanji in dolgoletnimi izkušnjami s tega področja. K nam se lahko po pomoč obrnete tudi ob sami namestitvi izdelkov, tako da boste pri nas res dobili vrhunske izdelke in storitve na najvišji ravni.

Aluminijasta polkna

Vprašanja in odgovori

Pripravili smo še nekaj najpogostejših vprašanj, ki si jih o polknih zastavljajo naše stranke, in odgovorov nanje.

Ali lahko s polkni prihranim pri stroških za energijo?

Seveda, polkna so odličen toplotni izolator, ki preprečuje vdiranje oziroma uhajanje toplote. Ker vemo, da okna predstavljajo kar precejšnje toplotne izgube, si lahko s polkni kar precej pomagamo. Prihranek pri stroških energije, ki vaš dom ogreva oziroma ohlaja, pa se bo kaj hitro poznal.

Kdaj so priporočljiva aluminijasta okna?

Kadar stavite na zelo moderen videz in želite, da bi s tem senčilom res preprosto rokovali. Aluminijasta različica polken je zaradi samega materiala namreč zelo lahka, hkrati pa jo je tudi preprosto čistiti. To senčilo je zelo odporno na vremenske razmere in obstojno.

Kdaj izbrati polkna iz lesa?

Les je sinonim topline, domačnosti in tradicije. Z lesenimi polkni ne boste poskrbeli le za težave praktične narave, ampak boste zadovoljili tudi svoj estetski čut ter v svoj dom vnesli nekaj pristne narave, ki v nas vzbuja prijetna občutja.

Vrh